Zuzana Vlasatá

Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Mgr. Zuzana Vlasatá
Narození31. března 1985 (39 let)
Povolánínovinářka a ochránkyně životního prostředí
Alma materFakulta sociálních studií Masarykovy univerzity
Tématažurnalistika a ochrana životního prostředí
Seznam dělSouborném katalogu ČR
Některá data mohou pocházet z datové položky.
Chybí svobodný obrázek.

Zuzana Vlasatá (* 31. března 1985) je česká novinářka a environmentalistka, od roku 2014 reportérka Deníku Referendum.

Život[editovat | editovat zdroj]

V roce 2010 ukončila studium environmentálních studií na Fakultě sociálních studií Masarykovy univerzity. Ještě během studia nastoupila v roce 2007 jako editorka v nevládním Hnutí DUHA, od podzimu 2014 je reportérkou levicového Deníku Referendum.

V roce 2017 publikovala společně s aktivistou a kolegou z Deníku Referendum Jakubem Patočkou knihu Žlutý baron - Skutečný plán Andreje Babiše: Zřídit stát jako firmu, kritickou k podnikání premiéra Andreje Babiše. Kvůli prezentaci knihy (inzeráty v tisku, diskuzní turné po českých městech) před volbami do PS ČR v roce 2017 zahájil Úřad pro dohled nad hospodařením politických stran a politických hnutí na podnět Babišova hnutí ANO správní řízení, v němž úřad Vlasaté společně s Patočkou uložil pokutu; tu po následném soudním sporu v roce 2019 potvrdil také soud.[1]

V rámci investigativní žurnalistiky Deníku Referendum se zaměřila na pochybnosti, selhání a nové skutečnosti v kauze Bečva.

Reference[editovat | editovat zdroj]

  1. HOVORKOVÁ, Johana. Soud potvrdil pokutu pro novináře za knihu o Babišovi: Je to krok k cenzuře, říká Vlasatá. Forum24 [online]. 2019-04-01 [cit. 2020-12-05]. Dostupné online. 

Externí odkazy[editovat | editovat zdroj]